2022. július 1-jétől látogatható a Pécsi Egyházmegyei Levéltár Székeskáptalani Levéltára és állandó kiállítása.

 

„A levéltár jelen tisztasága, csínja, az ott uralkodó rend láthatólag kellemesen lepte meg  a hiteles helyi levéltárak országos felügyelőjét, aki úgy nyilatkozott, hogy vannak nagyobb és jelentékenyebb levéltárak, mint a pécsi, de csínra, tisztaságra, rendezettségre nézve vele egy sem vetélkedik. Messze földre kell menni, hogy az ember oly levéltárt lásson, aminő a Pécsi Káptalani Levéltár.” (Kollányi Frigyes, a hiteleshelyi levéltárak országos főfelügyelője; Dunántúl, 1912. május 07.)

 

pkl latogatas cikk 

 

Tisztelt Olvasóink! 

 

Június 21-én került sor a Pécsi Egyházmegyei Levéltár Székeskáptalani Levéltárának és állandó kiállításának hivatalos megnyitójára. Az eseményt követően július 1-jétől október 28-ig az alább meghirdetett időpontokban, idegenvezetéssel egybekötve bárki ingyenesen megtekintheti a Székeskáptalani Levéltárat és az ott elhelyezett állandó kiállítást. A látogatás regisztrációhoz kötött.

 

Regisztrálni az alábbi időpontokra lehet:

 

 

A fenti időpontokon túlmenően lehetőség van csoportok számára is levéltár-látogatásra 5–20 fő között. Ennek igényét az alábbi e-mail címre kérjük megírni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

2022. június 28.

Pécsi Egyházmegyei Levéltár